Ayurvedische Massage

“Het leven is aangeraakt worden”

Een weldadige en effectieve behandeling met warme medicinale oliën ervaren?

Ayurvedische massage maakt deel uit van een reeds duizenden jaren oude Indiase geneeskunde “Ayurveda” genaamd. Rebalancing heeft ook zijn oorsprong in India in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Alle Yogavormen en vele additieve therapie is geïnspireerd door deze oude wijsheid en betekent letterlijk de wetenschap van het leven. Zelfs de geneeskunde en wetenschap zoals die nu in het Westen bestaat, is terug te vinden in Ayurveda.
Abhyanga-massage is een onderdeel daarvan en is gebaseerd op een milde, verzorgende en ontspannende benadering. Het is een meditatieve en diepgaande behandeling waarbij de werking van olie voor extra rust en ontspanning zorgt.
 
Wat zijn de effecten die je kan verwachten:
  • olie maakt lichaamsweefsels zacht, dringt diep in de weefsels door en vermindert stress
  • olie reinigt het cellulaire systeem en ruimt daarin vastzittende emoties op
  • oliebehandeling brengt met name vata (lucht element in het lichaam) tot rust; vata is volgens ayurveda verantwoordelijk voor 80% van alle aandoeningen en ziekten
  • oliebehandeling vermindert stijfheid en pijn en opent de poriën
  • het geeft een gevoel van welbehagen, ontspanning en geborgenheid

Doelgroep: Preventief voor HSP (hoog sensitieve personen). Zeer geschikt voor mensen die meer ‘denken’ dan ‘voelen’ en daardoor eerder last hebben van stress. Voor mensen met beginnende fysieke klachten of chronische klachten zoals stress of een Burn-out. Zie het als een vorm van APK voor lichaam en geest, zoals het bedoeld is in de Ayurvedische traditie.

Een beroemd vedisch vers: ‘het is onze verantwoording tegenover de rest van de mensheid om volmaakt gezond te zijn, want we zijn rimpelingen in de oceaan van bewustzijn en als we ziek zijn, al is het maar een klein beetje, verbreken we de kosmische harmonie.’

Mijn Natuurgeneeskundige massages zijn bijzonder omdat de warme kruidenmengsels geselecteerd worden naar je lichaamstype. De massage is dus meer dan een ontspanningsritueel en bevordert naast een therapeutisch effect ook jouw welzijn en bewustzijn.

Voel je vrij om een afspraak te maken. Heb je nog vragen, neem dan contact met me op. 

[showmodule id=”907″]

Maak een afspraak

[testimonial_view id=2]