Corona en Bewustzijn

by | 22 juni 2020 | Inspiratie, Rebalancing

Bewust Haarlem campagne tijdens coronatijd.

Misschien is het je opgevallen dat Haarlem vol hing met posters van Bewust Haarlem. Bewust Haarlem is een platform voor professionals die zich bezighouden met bewustwording. Ook met mijn praktijk ben ik lid van Bewust Haarlem. De campagne kwam ik onderweg ook vaak tegen en motiveerde mij om deze blog eens specifiek over mijn bewustzijnsproces, dat ik heb doorlopen tijdens de coronatijd, te schrijven.

We zitten met z’n allen in een bewustzijnsproces in deze coronatijd.

Hoe ga jij om met transformatie, verandering en onzekerheid? Ben je in verbinding of juist uit verbinding? Wat betekent het om hier te zijn en wat betekent het om te leven? Wat betekent het als je doodgaat? Hoe eng is het om dood te gaan? Hoe eng is het om te leven? Wat is het verschil tussen het ene uiterste en het andere uiterste? Wat heb jij geleerd? Waarmee ben jij geconfronteerd? Wat ben je zoal tegengekomen? Dit waren zo van die vragen die ik mezelf stelde.

Corona als retraite.

Niks moest van de maatschappij. Gewoon in stilte zijn, in stilte van de natuur, stilte op het werk, waarin even niets gebeurd. Een omgeving waarin het verkeer stil ligt, er nauwelijks beweging is. Geen uitjes, alles wordt ontzegd waarmee het wezenlijke en fysieke ontmoeten werd gestopt. Letterlijk tijd om te voelen en tijd om te ontspannen. Tijd om te helpen waar je kunt helpen. Deze transformatie speelt bij elk afzonderlijk individu die weer een aandeel heeft in het grotere geheel. Welk aandeel heb jij?

Wat is de zingeving van het leven? Waarom zijn wij hier? Wie ben ik, wie ben ik als authentiek persoon?

Ben jij wie je bent en wie is dat dan?

Ik ben erachter gekomen dat we alleen maar een waarnemer zijn van onze gedachten, gevoelens en daden. Wie ben jij anders dan ik? Ik ben gaan onderzoeken en ben naar binnen gegaan, gaan voelen en gaan ervaren. In het lichaam zijn plekken aan te duiden waar je voelt wat je voelt, je bewustzijnscentra. Zo ben ik de energie van alle centra langsgegaan op onderzoek welk bewustzijnscentrum mij de kwaliteit gaf die daarbij hoort. Ik ben dit samen gaan onderzoeken met als spiegel een partner die dezelfde passie en drive heeft als ik om ‘het’ te willen weten vanuit de ervaring zelf. Door het spiegelen ben ik erachter gekomen dat het proces van het leven, het proces van het leven zelf is. En daar waar we nu zijn, is daar waar we nu beginnen. Het begint allemaal hier en het eindigt ook allemaal hier. Leven en dood is ook allemaal hier. Ik leef nu en dood is ook nu, want ik weet niet wat straks is.

Voluit leven en er alles uithalen is het resultaat van het bewustzijnsproces.

Beseffen van wat je voelt in je bewustzijnscentra en dat gevoel doorleven. Om er gewoon elk moment bewust van te zijn. Ik kwam erachter dat er delen in mij zijn die nog meer aanwezig konden zijn. Hoe meer ik hier mijn aandacht op vestigde, hoe creatiever en levendiger het is geworden. Besef dat je alleen maar dénkt dat iets goed moet zijn en niet slecht mag zijn. Mijn waarnemer weet gewoon dat de energie van de dag er gewoon is om te ervaren en te onderzoeken hoe dit precies werkt. Hoe meer we dit in onszelf waarnemen hoe meer we worden wie we zijn. Het ont-wikkelen van wie we zijn, door er alleen maar bewust van te zijn.

Wie ben jij als je bewust bent?

Wie ben jij als je je bewust bent van je lichaam, van je gedachten, bewust van gevoelens en alles van wat er ontstaat, gebeurt of in actie is? Mijn intentie is mijzelf zijn in deze periode. Mezelf liefhebben en daardoor ook leren om lief te hebben, voorbij angsten, voorbij alle oordelen. Niet iets zomaar aannemen. Het herkennen als bijvoorbeeld je eigenaarschap wordt afgepakt als een ander wat voor jou invult. Waarin je geen energieën hoeft aan te nemen, als ze niet van jou zijn of als ze je niet dienen. Weten dat je jezelf mag attenderen op wat goed is voor jou en wat niet. Ik merk mijn gevoeligheid op, mijn heldervoelendheid en de kracht van mijn intuïtie. Ik voel steeds meer dankbaarheid voor dit moment waarin ik ben zoals ik ben.

 

Waar ben ik mij nu bewust van?

Mijn proces in deze periode is, om eens echt even stil te staan bij waar ik sta, stil te staan bij relaties en bij hoe ik in de wereld sta. En in werkelijkheid in verbinding ben en vertrouw op mijn kracht.  En vertrouw op wat ik te geven heb. Puur vanuit een intentie die van heel diep komt, omdat ik het voel, ik het ben, ik erdoor geraakt word, omdat ik weet dat ik het weet. En echt omdat ik er gewoon ben. En ik voel ook de fases waar ik doorheen ga in de bewustzijnscentra van mijn lichaam. Dat ik de creativiteit mag laten stromen en het er gewoon is omdat het er al is. Waarin ik niets hoef te bewijzen. Er is niks meer te bewijzen en juist door het niet te bewijzen, bewijs ik wie ik echt ben. Het frame wat geen frame meer is. Dat het goed is zoals het is. Dat mijn imperfectie perfect is. Dat alles wat liefde is, is.